Skin Whiteningbuy prozacdepression medicinesleeping tabletsanti depression medicationchecks online cheapanti depression medicationanti depressant

Podkreślamy Twoją kobiecość

Jajka na półtwardo w sosie holenderskim

Przepis na jajko na półtwardo w sosie holenderskim

Porcje i czas

  • Porcja: dla 4 osób
  • Czas przygotowania: 40 minut

Składnik

  • 8 jajek
  • 4 żółtka
  • 100 g masła
  • 150 ml bulionu
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • gałka muszkatołowa, sól, pieprz biały

Sposób przygotowania

  • Jajka włożyć do osolonej wody i gotować 5 minut do chwili, gdy woda zawrze, obrać, opłukać, osuszyć, pokroić na ćwiartki i ułożyć na półmisku.
  • Przygotować sos: zagotować bulion z winem. Ostudzić. Dodać żółtka, wymieszać. Garnek z jajkami wstawić do naczynia z wrzącą wodą. Dodawać porcjami masło, ubijając, aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia, sos doprawić i polać nim jajka.

Dodaj komentarz

buy meridia onlineоформить кредитную карту онлайн