Skin Whiteningbuy prozacdepression medicinesleeping tabletsanti depression medicationchecks online cheapanti depression medicationanti depressant

Podkreślamy Twoją kobiecość

Babka wielkanocna

Przepis na babkę wielkanocną

Porcje i czas

  • Czas przygotowania: 20 minut
  • Czas pieczenia: 45 minut

Składniki

  • 3 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,75 szklanki oleju
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżki stołowe rodzynek

Sposób przygotowania

  • Rozbić jaja, oddzielić białka od żółtek, białka ubić ze szczyptą soli.
  • Żółtka utrzeć z cukrem, w osobnym naczyniu wymieszać mąkę ziemniaczaną i tortową z proszkiem i dodać do żółtek.
  • Następnie dodać olej i mleko i wszystko wymieszać mikserem. Kiedy masa będzie gładka dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
  • Rodzynki zalać ciepłą wodą i odczekać 5 minut. Wodę odlać, rodzynki dodać do masy i wymieszać.
  • Gotową masę przelać do krótkiej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub średniej wielkości formy na babkę.
  • Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut w temperaturze 170 C.
  • Przepis można zmodyfikować pod kątem diety osób z alergią na mleko. Wystarczy mleko zastąpić wodą lub dodatkową łyżką oleju.

2 odpowiedzi na „“Babka wielkanocna””

  1. Wanda pisze:

    Możesz spróbować dwóch sposobów. Pierwszy polega na delikatnym skrapianiu babki kilkoma kropelkami wody. Możesz też pod zamknięcie, w którym trzymasz babkę włożyć obrane jabłko i wtedy wilgoć wydzielana z jabłka będzie pochłaniana przez babkę, co spowoduje, że nie będzie wysychała.

  2. Mirka pisze:

    A co trzeba zrobić, żeby babka, która stoi już kilka dni nadal była wilgotna i nie wysychała?

Dodaj komentarz

buy meridia onlineоформить кредитную карту онлайн